زمانی که با درب فریم لس آشنا میشویم، اولین سؤالی که ذهن ما را درگیر میکند این است که این دربها چگونه در جای خود قرار گرفتهاند؟ این سؤال بهخاطر ظاهر بدون چهارچوب درب برای ما پیش میآید. درب فریم لس یا درب چهارچوب مخفی، محصولی مدرن است که در دکوراسیون داخلی ساختمان استفاده میشود. دربهای فریم لس ظاهری مدرن دارند. اگر به دکوراسیونهای مدرن علاقهمند هستید و دوست دارید منزل خود را به سبک مدرن بچینید، درب فریم لس گزینهای مناسب برای شماست. در این مقاله قصد داریم ضمن آشنایی با درب فریم لس و انواع آن، با نحوه اجرا و نصب این درب نیز بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.
درب فریم لس یا بدون چهارچوب چیست؟
با یک ترجمه تحت اللفظی متوجه میشوید که فریم لس به معنای بدون چهارچوب است. با نگاهی به درب فریم لس، احساس میکنید که این درب بدون هیچ چهارچوبی درون دیوار قرار گرفته است. در واقع این موضوع ممکن نیست و هیچ دربی بدون چهارچوب نمیتواند اجرا شود. ظاهر درب فریم لس بهگونهای طراحی شده است که این احساس در بیننده به وجود بیاید. چهارچوب این درها مخفی هستند و بهصورت توکار، کار میشوند. در این صورت با نگاه اول شما هیچ اثری از چهارچوب نمیبینید.
انواع درب فریم لس
دربهای فریم لس بر اساس نوع چهارچوبی که دارند تقسیمبندی میشوند. این دربها با دو نوع چهارچوب آلومینیومی و چوبی درست میشوند. درب فریم لس چوبی قیمت کمتری نسبت به درب فریم لس آلومینیومی دارد. جنس چوبها چوب روسی است. با وجود ارزانبودن، استفاده از درب فریم لس چوبی خطراتی نیز دارد. باگذشت زمان بهویژه در مناطقی که رطوبت زیاد است چوب جذب رطوبت میکند. تاب برداشتن و تغییر سایز از مشکلات اجرای درب فریم لس چوبی هستند.
استفاده از چهارچوب آلومینیومی برای درب فریم لس بیشتر رواج دارد. تنها مشکل این چهارچوبهای آلومینیومی این است که نمیتوان از آنها در دیوارهای قوسی و انحنادار استفاده کرد. در عوض آلومینیوم زنگ نمیزند، عمر طولانی دارد و تغییر سایز نیز نمیدهد. میتوانید درب فریم لس آلومینیومی را در تمامی مناطق کشور به کار ببرید.
اجزای درب فریم لس
درب فریم لس اجزای متفاوتی دارد. کیفیت درب فریم لس به اجزای آن وابسته است. داشتن درک درستی از این اجزا به شما کمک میکند تا بهتر در مورد آن بدانید. از اجزای مهم هر دربی، قفل آن است. قفل درب فریم لس مگنتی است. بیشتر این قفلها از کشور ترکیه وارد میشوند. از مزایای این قفلها علاوه بر طول عمر بالا و کیفیت مناسب، بدون صدا بودن آنها است. قفلها نباید با صدای زیادی باز و بسته شوند، صدای زیاد آرامش درون منزل را به هم میریزد. قفلهای مگنتی برای دربهای فریم لس و چهارچوب مخفی، آرامش شما را تضمین میکنند.
عضو مهم دیگر درب فریم لس، لولاهای آن هستند. لولاها به باز و بستهشدن درب کمک میکنند و کیفیت درب به کیفیت آنها وابستگی زیادی دارد. معمولاً در یک درب فریم لس مناسب، 2 یا 3 عدد لولا کار گذاشته میشود. این لولاها باید به شکل توکار تعبیه شوند تا ظاهر درب مناسب به نظر برسد.
ابعاد درب فریم لس
برای اجرای درب فریم لس باید از ابعاد آن مطلع باشید. این دربها یک ابعاد جهانی و استاندارد دارند، اما قابلیت افزایش سایز بهدلخواه مشتری را نیز دارا هستند. اندازه طول استاندارد درب فریم لس دو متر و ده سانتیمتر است. با طول دو متر و دهسانتی متری، عرض درب نیز بین هفتاد تا صد و دهسانتی متر متغیر است. البته امکان سفارشی کردن این ابعاد باتوجهبه نیاز مشتری وجود دارد.
نصب درب فریم لس چگونه انجام میشود؟
اجرای درب فریم لس معمولاً در سه یا چهار مرحله انجام میشود. اجرای این دربها بهخاطر توکار و مخفی بودن چهارچوب، با دربهای دیگر متفاوت است. بهترین زمان برای نصب درب فریم لس، زمانی است که ساختمان در مرحلهی نازککاری قرار دارد. باید توجه کنید که دیواری که قصد داریم درب فریم لس را در آن ایجاد کنیم باید بیش از 9 سانتیمتر ضخامت داشته باشد. نکتهی دیگر، فاصلهی درز درب با دیوار است که بیشترین حد آن 4 میلیمتر است.
مرحله اول
بعدازاین که کار کف ساختمان و دیوارها تمام شد، مرحلهی اول نصب درب بدون فریم شروع میشود. در این مرحله ساب فریم که از آلومینیوم است نصب میشود. ساب فریم را در فاصله یکسانتیمتری از لبه خارجی دیوار قرار میدهند و با مصالحی که از جنس دیوار است میپوشانند. نکتهی مهم در این مرحله این است که نصاب درب باید حتماً حرفهای باشد. نباید از نصب ساب فریم بدون نصاب حرفهای استفاده کنید؛ زیرا مرحلهی حساسی است. در صورت اشتباه در خوب کار نمیکند و حتی امکان ترکخوردن دیوار و هزینهی بیشتر وجود دارد.
مرحله دوم
در این مرحله فریم روی ساب فریم قرار داده میشود. جنس این فریم نیز مانند جنس ساب فریم، از آلومینیوم و یا پروفیلهای فلزی است. ضخامت ساب فریم معمولاً 4.5 سانتیمتر است. این ضخامت بسته به ابعاد درب قابل تغییر است. بعد از قرار گرفتن ساب فریم، دوباره با گچ و یا مصالح دیگری که از جنس دیوار است روی آن پوشانده میشود.
مرحلهی سوم
در مرحلهی سوم درب توسط لولاهای آن روی فریم نصب میشود. دو یا سه لولای مخفی روی در قرار دارد که باعث تنظیم درب میشوند. بعضی از دربهای فریم لس دارای روکش هستند، در این صورت نصب درب در همین مرحله تمام میشود. این روکشها معمولاً از جنس چوبهای مختلف مثل راش و گردو هستند. طرح روکشهای درب فریم لس شلوغ نیست، زیرا فلسفه استفاده از این دربها پرهیز از شلوغی است. اگر بخواهید درب خود را متناسب با دیوار منزل رنگ کنید تا بیشتر مخفی شود، باید به مرحله چهارم برویم.
مرحله چهارم
افرادی که دوست دارند در را بیشتر در دیوار محو کنند و رنگ آن را با دیوار متناسب کنند، درب فریم لس را بهصورت خام سفارش میدهند. در این صورت بعد از قرار گرفتن درب در دیوار، اقدام به رنگ کردن آن میکنیم. این رنگ معمولاً از جنس پلیاستر یا پلیاورتان است. قیمت این دو نوع رنگ برابر است. اگر میخواهید زمان کمتری برای اجرای درب صرف کنید از رنگ پلیاورتان استفاده کنید. این رنگ بهسرعت خشک میشود. رنگ پلیاستر نیز که در واقع از الیاف تشکیل شده است، کمک زیادی به شما در جهت حفظ سلامت درب میکند. جلوگیری از خطوخش و آسیبهای دیگر از مزایای رنگ کردن درب است.
سخن پایانی در اجرای درب فریم لس
درب فریم لس از دربهای مدرن و توکار است که بهخاطر مخفی بودن چهارچوب، تصویری ساده و مدرن به ما میدهد. این درب به صورت دو نوع آلومینیومی و چوبی وجود دارد. نوع آلومینیومی آن طرفدار بیشتری دارد؛ زیرا دوام بالاتری را ارائه میدهد. درب فریم لس چوبی قیمت کمتری دارد و قابل بهکارگیری در جاهای مختلف بهخصوص نقاط قوسدار است. ایراد درب چوبی فریم لس تاب برداشتن و تغییر سایز چوب است. درب فریم لس در چهار مرحله اجرا میشود که در این چهار مرحله باید از متخصص نصب آنها کمک گرفت. اگر درب فریم لس خود را در نوع روکشدار سفارش میدهید، نصب در سه مرحله انجام خواهد شد و نیازی نیست منتظر خشک شدن رنگ درب بمانید.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام وقت بخیر، خسته نباشید
آیا امکان نصب درب فریم لس توسط تیم اجرایی پروژه وجود داره یا باید صفر تا 100 توسط تیم دُرناب انجام بشه؟
سلام وقت شما بخیر
خیر، هر یک از کارفرمایان محترم می توانند بر حسب نیاز و شرایط خود، نصب و یا هر یک از مراحل دیگر نصب درب فریم لس را به صورت شخصی انجام دهند و محدودیتی در این حالت وجود ندارد.